Merken

Geschiedenis
Azzalure is een merknaam van botox-middelen. De werkzame stof in Azzalure is Botuline Toxine type A. Sinds 1980 wordt botuline toxine gebruikt als medicijn tegen spierspasmen. In 2002 kreeg het middel een FDA goedkeuring en sindsdien wordt het wereldwijd toegepast ten behoeve van cosmetische behandelingen.

Werking
Azzalure werkt in op de verbinding tussen de spieren en zenuwen en blokkeert daarmee (tijdelijk) de ontwikkeling van acetylcholine. Acetylcholine is een stof die verantwoordelijk is voor de prikkeloverdracht en zorgt ervoor dat spieren geactiveerd kunnen worden. Doordat de ontwikkeling acetylcholine tijdelijk wordt voorkomen kunnen spieren zich tijdelijk ontspannen. Het effect is tijdelijk en na enkele maanden is de spieractiviteit volledig herstelt.

Toepassingen
Azzalure wordt veelvuldig toegepast voor de behandeling van (dynamische) rimpels. Met Azzalure is het mogelijk om de dynamische rimpels te behandelen. Onder dynamische rimpels vallen de rimpels die ontstaan nadat de spier wordt aangespannen. Azzalure wordt toegepast voor de behandeling van: voorhoofdslijnen, fronslijnen, kraaienpootjes (lijnen rondom de ogen), kaaklijn en de hals. Daarnaast wordt Azzalure toegepast voor overmatige transpiratie van de oksels, tandenknarsen en migraine.

Veiligheid
Azzalure kan veilig worden toegepast bij de behandeling van rimpels. Het middel kan niet worden toegepast indien sprake is van spierzwakte, een ontsteking op de voorgestelde injectieplaats, een stollingsafwijking of allergie voor Botuline Toxine. U kunt niet worden behandeld indien u jonger bent dan 18 jaar of indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Behandelingsprocedure
Azzalure wordt door de arts op een voorgestelde injectieplaats geïnjecteerd door middel van een spuitje en een extreem dun naaldje. Doordat het naaldje zo dun is is de behandeling vrijwel pijnloos en wordt de kans op bijwerkingen , zoals een bloeduitstorting, zwelling of pijn, zo klein mogelijk gehouden. Een behandeling met Azzlure duurt ongeveer 15 minuten.

Resultaat
Direct na de behandeling is het resultaat nog niet zichtbaar. 3 dagen na behandeling is het eerste resultaat zichtbaar, en na twee weken is Azzalure volledig ingewerkt waarna het eindresultaat is bereikt. Het resultaat is 3 – 6 maanden na behandeling zichtbaar.

Geschiedenis
In de jaren 80 en 90 was er een opkomst van de vraag naar cosmetische behandelingen. De vraag naar plastische chirurgie nam af en de opkomst van niet-invasieve behandelingen (injectables) voor verjonging van het uiterlijk nam sterk toe. De verschuiving van plastische chirurgie naar injectables  heeft ervoor gezorgd dat vele nieuwe producten werden ontwikkeld, waaronder Restylane.

Werking
Restylane is een niet-permanente filler en bestaat uit hyalaronzuur. Hyalaronzuur is een natuurlijk bestanddee in de huid van het menselijk lichaam dat daar in grote hoeveelheden aanwezig is.  Hyalaronzuur is biologisch afbreekbaar en wordt volledig door het lichaam afgebroken.
Restylane is de gouden standaard voor correctie van oppervlakkige huidlijnen en rimpels en heeft unieke kenmerken: de werkzame stof in het product Restylane wordt tijdens het fabricatieproces gestabiliseerd waardoor het mogelijk is dat het langdurig in het lichaam achterblijft met een minimaal risico op ontstekingsreacties. Daarnaast bestaat Restylane uit een gel waardoor het bij uitstek geschikt is als niet-permanente filler met een optimaal liftend vermogen van de huid en een langdurig resultaat.

Toepassingen
Restylane kent diverse behandelingsmogelijkheden. Fillers hebben een liftend vermogen van de huid en lippen zijn daardoor een zeer geschikt gebied om te behandelen. Daarnaast is Resylane zeer geschikt om statische rimpels en lijnen te behandelen. Neus-lippenplooien en marionetplooien zijn voorbeelden van statische gebieden zeer geschikt om te behandelen met Restylane.

Veiligheid
Een behandeling met Restylane is veilig. Wereldwijd zijn meer dan 13 miljoen behandelingen uitgevoerd met Restylane. Restylane is al meer dan 15 jaar op de markt waardoor de effectiviteit en veiligheid veelvuldig is bewezen. Mogelijk tot correctie met hyaluronidase waardoor het risico op complicaties kleiner is. Indien sprake is van auto-immuunziekten (SLE) kunt u niet worden behandeld met Restylane.

Behandelingsprocedure
Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid verdoofd met een verdovende crème om de behandeling zo comfortabel en aangenaam mogelijk te laten verlopen. In geval van de behandeling van de lippen wordt aan de binnenzijde van de lip een verdovende vloeistof geïnjecteerd.
Restylane zit in een spuit en wordt met een zeer dunne naald in de lippen of de huid geïnjecteerd. Het gebruik van een zeer dunne naald zorgt ervoor dat de kans op bloeduitstortingen, zwelling en pijn zo klein mogelijk wordt gehouden.

Resultaat
Direct na de behandeling is het resultaat zichtbaar. Het resultaat is 7 – 10 maanden na de behandeling zichtbaar. Het resultaat van de behandeling kan worden verbeterd indien binnen deze periode de behandeling wordt herhaald. Na herbehandeling kan het effect wel tot 18 maanden zichtbaar zijn.

Wilt u graag meer informatie?